Fotografie voor Friesland.nl – Pelgrimeren in Friesland

Een tijdje terug mocht ik een mooie fotoshoot doen voor Friesland.nl. over pelgrimeren in onze provincie. Zij wilden de pelgrimsroutes door Friesland uitlichten voor hun website en social media en daarmee gingen we een dag op pad langs mooie locaties die daarbij horen. Met een leuk team en een draaiboek vol ideeën hebben we op deze locaties mooie settings neergezet om zo de route goed uit te beelden.

“Geen provincie in Nederland is zo gevormd door kloosters als Friesland. Wil je je eens goed losmaken van de dagelijkse sleur en op pelgrimstocht gaan? Denk dan aan Friesland! De reis naar Santiago de Compostella begint zelfs in het noorden van Friesland, daarover lees je hieronder meer. Er zijn maar liefst vier verschillende pelgrimstochten die door heel Friesland kruisen. Van noord naar zuid en van oost naar west; geen plek bleef uit handen van de monniken. Zij schiepen het landschap: ze bouwden dijken, sluizen en kloosters, groeven waterwegen en meren.”
Deze tekst en nog meer uitleg en informatie hierover is te vinden op: https://www.friesland.nl/nl/plannen/zien-en-doen/activiteiten/1000-routes/pelgrimeren

De foto’s ervan zijn op diverse plekken terug te vinden, zowel op hun site als social media, in verschillende kranten en artikelen.

Voor mij een hele fijne opdracht, met veel vrijheid tot mooie creaties. Kijken jullie mee?

Ik mag regelmatig opdrachten doen voor Friesland.nl, Waterland van Friesland en Zuidoost Friesland. Een andere blog erover kun je hier lezen:
https://bedrijfsfotografielydia.nl/2020/08/01/fotografie-voor-vvv-waterland-van-friesland/

Comments are closed.